98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Desarticulada organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana que operava des de Sant Andreu de la Barca

Desarticulada organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana que operava des de Sant Andreu de la Barca

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, i de la Policia Nacional van desenvolupar i culminar el 15 d’abril l’operació “Delos”, que ha permès desarticular completament una organització criminal establerta a Catalunya i dedicada al tràfic internacional de marihuana.

cd1aab2e-a15d-4618-bf67-84c1e4c4044d

L’operació conjunta ha permès detenir 15 persones com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal i intervenir 460 kg de marihuana i 85 d’haixix. L’organització criminal va establir el seu centre logístic en un taller mecànic a Sant Andreu de la Barca, activitat que servia com a ‘pantalla’ per a ocultar l’activitat delictiva segons ha informat Mossos d’Esquadra. Produïen la marihuana a Espanya i la distribuïen a França, Alemanya i Polònia.

La investigació segons informacions policials es va iniciar a l’abril de l’any passat en tenir sospites que en una nau industrial de Sant Andreu de la Barca, s’estaven duent a terme activitats relacionades amb el narcotràfic.

Els tres cossos policials tenien informacions coincidents sobre l’activitat delictiva que podria estar tenint lloc en aquesta nau industrial pel que es va fusionar la informació i es va constituir un equip de treball conjunt.

Modus operandi

L’organització criminal havia establert la seva central d’operacions en un taller mecànic de Sant Andreu de la Barca, amb el propòsit d’aparentar normalitat i desviar l’atenció de les seves activitats delictives.

Aquest establiment també servia com a magatzem de la droga ja processada, així com centre de pesatge, terminal de càrrega i ocultació a bord de camions. Des d’allí sortien a altres països europeus, especialment a França, Alemanya i Polònia, per al seu lliurament als compradors de la mercaderia.

dbde6a1a-5040-4546-92a2-0b79a27c3f85

Aquesta organització es dividia en tres subgrups, dos d’ells integrats per persones alemanyes i holandeses d’origen àrab que s’encarregaven de contactar amb proveïdors de marihuana en diferents zones com Sant Cosme, La Mina, Gavà, Viladecans i Tarragona, amb els quals negociaven i comprovaven la qualitat de la droga que adquirien, la qual era emmagatzemada i enviada posteriorment en camions a Alemanya i Països Baixos.

El tercer grup, integrat per persones de nacionalitat espanyola i marroquina, es  dedicava al cultiu de les plantacions de marihuana, a la intermediació amb els proveïdors i a la gestió de les activitats del taller mecànic de Sant Andreu de la Barca.

L’operació “Delos” tanca amb la desarticulació per complet d’aquesta important organització criminal dedicada a la fabricació i tràfic de drogues.

Han estat detingudes quinze persones de nacionalitats espanyola, marroquina, iraniana, polonesa i búlgara, per la presumpta comissió dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal i una investigada, entre les  quals es troben els caps, els subministradors de la droga i els transportistes.  Tots ells veïns de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts i Blanes.

Fotografies i  informació Mossos d’Esquadra