98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Desarticulada l’organització criminal dedicada al tràfic d’haixix que operava des de Sant Andreu de la Barca  

Desarticulada l’organització criminal dedicada al tràfic d’haixix que operava des de Sant Andreu de la Barca  

L’operatiu que es iniciar el 30 de novembre  s’ha saldat amb 26 persones detingudes i s’han intervingut 1,8 tones d’haixix

Foto Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), juntament amb agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, han desarticulat una organització criminal establerta a Sant Andreu de la Barca, dedicada al tràfic d´haixix per via marítima amb origen Marroc. Durant l’operació s’han detingut 26 persones, de nacionalitat marroquina i espanyola, i s’han intervingut 1800 quilos d’haixix i una arma de foc curta amb un silenciador.

L’origen d’aquesta operació es remunta a l’any 2020 després d’una operació en la qual es van detenir quinze persones per la suposada comissió d’un delicte de tràfic de drogues. La seva anàlisi va portar els investigadors fins a una altra organització criminal establerta a Sant Andreu de la Barca.

El modus operandi de l’organització
Les indagacions han permès identificar els líders de l’organització que operaven des de la clandestinitat i que organitzaven tant el tràfic de cànnabis per Europa, a mitja escala per obtenir finançament, com la importació de grans partides d’haixix per via marítima. Cal destacar que feien servir embarcacions d’alta velocitat per transportar la droga des del Marroc.

A l’octubre es va dur a terme un operatiu amb mitjans aeris, marítims i terrestres en què es van intervenir 1.800 kg d’haixix a bord d’una embarcació quan pretenia fer un desembarcament de la droga a la costa d’Alacant. Durant l’abordatge de l’embarcació els tripulants van intentar llançar part del carregament al mar però posteriorment els agents el van recuperar.

El 30 de novembre es va establir un dispositiu policial en el qual hi van participar més de 200 agents dels tres cossos policials amb el suport de mitjans aeris on es van realitzar quinze entrades i escorcoll a les localitats de Sant Andreu de la Barca, Vilafranca del Penedès, Castellar del Vallès, Segur de Calafell i Tarragona. Es va intervenir una arma de foc de 9mm amb un silenciador, 100 kg de cànnabis processat, 2.300 plantes de cànnabis, una embarcació semirígida d’alta velocitat, tres telèfons satèl·lit, onze vehicles i 85.000 euros en efectiu.