98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Deixar de fumar en temps de Covid-19

Deixar de fumar en temps de Covid-19

cigarettes-3564364_1280


Desconnecta’t de la cigarreta i endolla’t a la vida! és el lema d’aquest any en la Setmana Sense Fum. EL 31 de maig de celebra el Dia Internacional Sense Tabac.

La infermera Sonia Rodriguez de la Consulta de Deshabituació Tabàquica de Sant Andreu de la Barca ha comentat a Ràdio Sant Andreu com funciona aquests moments la consulta i com viuen els fumadors aquest temps de confinament.


Fumar augmenta les complicacions en cas de contraure la COVID-19

També ha destacat la relació entre fumar i la Covid-19 i ha comentat que és fals que fumar ajudi a combatre el virus.

Fumar augmenta les complicacions en cas de contraure la COVID-19. Un article recentment publicat al Blog del British Medical Journal (BMJ)¹. El 12,4% dels fumadors morts van requerir ingrés a la unitat de cures intensives o ventilació mecànica en comparació amb el 4,7% dels no fumadors.

Enguany la campanya s’adreça als joves

Enguany la campanya del  Dia Internacional Sense Tabac va dirigit especialment als joves i adolescents, per l’augment de nous dispositius per fumar. Les cigarretes electróniques o el tabac d’escalfar són igualment adictius i nocius son els nous productes atractius per els joves on després de pocs mesos la capacitat adictiva de la nicotina i els centenars d’aditius fa que siguin els clients més atractius per les tabaqueres.

 

El 24% de la població catalana fuma

Un milió i mig de persones, al voltant del 24% de la població catalana major de 14 anys, és fumadora. Moltes d’aquestes, en algun moment u altre, fan un intent per deixar-ho. Un 70 % volen deixar de fumar. Gràcies a l’assessorament dels professionals sanitaris aproximadament unes 60.000 persones ho aconsegueixen cada any a Catalunya.

La majoria dels que intenten deixar de fumar (87,7 %), ho fan pel seu compte, sense ajuda d’un professional sanitari. D’aquests, només el 5% ho aconsegueixen un any després, en canvi, en el cas que rebin assessorament d’un professional sanitari, aquest percentatge d’èxit es multiplica, sobrepassant el 30%.