98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Davant de l’alerta per l’alt risc d’incendi es demana a la població extremar les precaucions per evitar riscos

Davant de l’alerta per l’alt risc d’incendi es demana a la població extremar les precaucions per evitar riscos

L’Ajuntament ha activat el seu document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) en fase d’alerta.

Incendi Sant Andreu Barca 1-7-2017 - 07

L’elevat risc d’incendi forestal que hi ha a Catalunya ha fet que les diverses administracions prenguin les mesures de precaució i prevenció necessàries.

La Generalitat ha activat el pla INFOCAT en fase de prealerta i l’Ajuntament ha activat el seu document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) en fase d’altera.

D’aquesta manera, el comitè d’emergències municipal està preparat per actuar en cas de necessitat.

Protecció Civil demana trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

Davant d’aquesta situació, representants dels ajuntaments del Baix Llobregat s’han reunit aquest matí de dimarts amb responsables de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud per coordinar diverses accions.

L’Ajuntament segons ha informat a través de la seva pàgina web,  ha fet una crida a la col·laboració i compromís de tots els ciutadans per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada.

També es controlaran les cremes autoritzades i s’informarà “in situ” a les persones usuàries del medi natural de la necessitat d’adoptar mesures preventives.