98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Convocada la 12a edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per dones

Convocada la 12a edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per dones

El Consell Comarcal del Baix Llobregat i diferents ajuntaments de la comarca, entre els quals el de Sant Andreu de la Barca, han convocat la dotzena edició del Premi Delta de Narrativa per a Dones.

L’objectiu de la iniciativa és promoure la creació literària de les dones, reivindicant la mirada i el pensament feminista com a claus per transformar la societat.

 

El certamen preveu una dotació de 3.000 euros per a l’obra guanyadora i de 1.000 euros per a la finalista. El termini de presentació de les obres finalitza el 22 de setembre.

 

BASES

  • El tema de les obres és lliure i poden ser escrites en català o en castellà.
  • Cada autora podrà presentar només una obra.
  • Les obres han d’estar escrites incorporant la perspectiva feminista i l’ús de llenguatge inclusiu. Es valoraran les obres que posin en valor la visibilitat de les dones en la societat actual o en el decurs de la història de la humanitat.
  • Les obres han de ser originals, inèdites i no premiades en altres concursos.
  • Les obres només poden contenir text.
  • Les obres s’han de presentar en suport informàtic (llapis de memòria) i una única còpia en paper. Han de tenir una extensió de 80 a 200 pàgines, escrites en DIN A4 i cada pàgina ha de tenir 32 línies, lletra Arial 12 i interlineat d’1,5.
  • La còpia de l’obra, així com el suport informàtic (llapis de memòria), s’han de presentar presencialment o per correu administratiu, al Registre General del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Parc Torreblanca, CN-340, 08980, Sant Feliu de Llobregat, dins d’un sobre tancat i sense nom. Dins del sobre, n’hi haurà un altre (la plica) amb les dades personals (fotocòpia del DNI, telèfon de contacte, adreça de correu electrònic, lloc de residència i títol de l’obra). Tant al llapis de memòria com en tots els sobres hi ha de constar el títol de l’obra i el text: PREMI DELTA 2023-2024.

PREMIS

Els premis són:

  • Obra guanyadora: 3.000 euros i edició de l’obra en paper i digital.
  • Obra finalista: 1.000 euros i edició de l’obra digital.

El termini de presentació s’iniciarà a partir de la publicació d’aquestes bases i finalitzarà, improrrogablement, a les 14.00 hores del divendres 22 de setembre de 2023. El veredicte es farà públic en l’acte de lliurament dels premis, que se celebrarà a Viladecans el 14 de desembre.

L’autora premiada haurà de comparèixer obligatòriament a l’acte o bé designar algun/a representant que tingui coneixement profund de la seva obra i en pugui participar activament.