98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Continua actiu l’incendi de Castellví de Rosanes i Martorell

Continua actiu l’incendi de Castellví de Rosanes i Martorell

REPORTATGE AMB LA DARRERA HORA 

 

Incendi Castellví Rosanes 01

L’incendi ja ha cremat més de 200 hectàrees. Bombers estima que el 80% del perímetre ja està estabilitzat ique podria donar-se per estabilitzat abans de les 18h.

Ricard Expósito  Inspector de Bombers , ha destacat de  la dificultat d’accés en alguns punts de l’incendi i la meteorologia  pel canvi de direcció del vent. De moment la principal hipòtesi sobre l’origen de l’incendi seria una negligència d’origen humà.

De moment les persones evacuades continuen allotjades en tres hotels (dos de Sant Andreu de la Barca i un de Sant Esteve Sesrovires).

L’esplanada del mercat setmanal   de Sant Andreu de la Barca s’ha instal·lat  el Centre de Comandament Avançat (CCA) de Bombers, per dirigir-hi l’operatiu de l’emergència.

Els Bombers de la Generalitat han treballat durant tota la matinada amb 67 dotacions terrestres en l’incendi de Castellví de Rosanes i Martorell, que continua actiu. La intensitat de les flames ha baixat considerablement coincidint amb l’increment progressiu de la humitat relativa durant la matinada, que ha fregat el 60%. Tot i això, i especialment al flanc dret de l’incendi, hi ha hagut algunes represes degut al vent que ha començat a bufar a la zona segons informacions de Bombers.

Incendi Castellví Rosanes 02

El Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) han treballat amb eines mecàniques, manuals i amb foc tècnic en diferents punts de l’incendi, per tal d’ancorar-ne el perímetre, com ara a les zones més pròximes de l’AP7 i en un barranc pròxim a la urbanització Taió.

Incendi Castellví Rosanes 03

A primera hora del matí s’han reincorporar a l’incendi els mitjans aeris per donar suport a les tasques d’extinció.

 

Incendi Castellví Rosanes 04