98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / CONSUM – Ets una de les persones afectades per la trama del càrtel dels cotxes i vols reclamar?

CONSUM – Ets una de les persones afectades per la trama del càrtel dels cotxes i vols reclamar?

Entre els anys 2006 i 2013 les marques de cotxes es van posar d’acord per compartir informació comercial, una activitat completament il·legal. Això ho ha determinat una investigació de la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) i que ha ratificat el Tribunal Suprem, i comparteix que la transacció d’informació era una pràctica per perjudicar les persones consumidores perquè els cotxes que s’acabaven venent eren més cars.

El 91% del mercat estava implicat i la multa és la més alta de la història, de 130 milions d’euros. Dins aquest import no entren les indemnitzacions que hauran de fer les marques als usuaris.

Es calcula que més de 10 milions de particulars i empreses que van comprar un vehicle nou entre el febrer del 2006 i l’agost del 2013 podrien haver-se vist afectats

Segons el model i la marca del vehicle adquirit, la indemnització podria ser fins a 2.500 euros, entre el 10% i el 15% del preu de compra de l’automòbil .

Oriol Roa, director de Unió de Consumidors de Catalunya ha donat detalls de com podem reclamar si hem estat afectats.