98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Consum / Les consultes i reclamacions sobre la telefonia mòbil centren les queixes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca

Les consultes i reclamacions sobre la telefonia mòbil centren les queixes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca

L’advocat resposanble de L’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) Raimon Margalef ha fet balanç en el programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu  de les actuacions realitzades a Sant Andreu de la Barca durant l’any 2016.

Durant l’any 2016 L’OMIC de Sant Andreu de la Barca, ubicada a Les Escoles Velles ha rebut 655 consultes i 144 reclamacions.

Raimon MargalefLes consultes i reclamacions sobre la telefonia mòbil centren les queixes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca ja sigui per problemes amb la permanència a l’hora de canviar d’operado, els cobraments indeguts per realitzar la portabilitat o els missatges premium.

En segon lloc es situen els serveis bàsics (aigua, gas i llum), amb un total de 156igual que va succeir l’any anterior, l’electricitat segueix sent la protagonista. Cal tenir en compte les processos que s’han produït amb els diferents canvis de tarifes elèctriques que ha repercutit en una total desconfiança entre els usuaris, tanmateix els consumidors han fet moltes consultes pel comptador digital (tenen molts dubtes del seu funcionament).

En tercer lloc el sector dels comerços on l’ increment de les consultes i reclamacions es degut als canvis i devolucions de productes així com la garantia dels mateixos. S’ha vist incrementat el nombre de consultes respecte compres per internet, és a dir, compres fora d’establiment comercial, on la gran majoria eren estafes.

Finalment en quart lloc les entitats bancàries amb qüestions refrents a les clàusules sòl i IRPH. Aquest tipus de consultes i reclamacions s’han vist incrementades en els darrers mesos.