98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Comunicat conjunt d’institucions i sindicats de suport als treballadors de Nissan i la continuïtat de les plantes de l’empresa japonesa a Catalunya

Comunicat conjunt d’institucions i sindicats de suport als treballadors de Nissan i la continuïtat de les plantes de l’empresa japonesa a Catalunya

Aquest dimarts han mantingut una reunió telemàtica institucions i sindicats per analitzar la situació derivada de l’anunci de tancament de les plantes de Nissan a la província de Barcelona.

nissan reunió sindicat i institucion

En aquesta reunió ha participat l’alcalde de Sant Andreu de la Barca Enric Llorca a més de Reyes Maroto, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Ángels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixach, Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, Camil Ros, secretari general d’UGT de Catalunya, Pedro Ayllón, secretari general d’ÚS, Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball Nacional, Teresa Cunillera, delegada del Govern a Catalunya, Raül Blanco, secretari general d’Indústria i Pime del Ministeri, i Pere Navarro, Delegat Especial del Consorci Zona Franca de Barcelona.

 

imatge videoconferencia reuniý administracions i agents socials sobre situaciý Nissan 2-6-2020

Tancament planta Nissan Sant Andreu Barca 07

Els participants han acordat:

1.- Reafirmar el suport tant als treballadors directes de Nissan com als de les empreses auxiliars i les seves famílies.

2.- Reforçar la unitat d’acció en les pròximes setmanes, amb l’objectiu d’instar l’empresa japonesa a complir amb la seva responsabilitat social davant el territori que l’ha acollit durant quaranta anys.

3.- Reiterar la viabilitat de les plantes de Nissan a través del pla elaborat pel Ministeri d’Indústria i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Zona Franca.

4.- Insistir a aconseguir mantenir l’activitat de Nissan i del parc de proveïdors.

5.- Renovar la ferma aposta col·lectiva per l’automoció catalana i el compromís amb el conjunt de la indústria, com a sector clau de futur.

Tancament planta Nissan Sant Andreu Barca 04