98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Comunicat AQUALIA sobre el Pla de Neteja i Desinfecció dels dipòsits de Sant Andreu de la Barca

Comunicat AQUALIA sobre el Pla de Neteja i Desinfecció dels dipòsits de Sant Andreu de la Barca

aqualia_logoAqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Sant Andreu de la Barca posa en marxa, com cada any, el Pla Anual de Neteja i Desinfecció dels Dipòsits d’Aigua que abasteixen al municipi, inclòs en el Pla d’Autocontrol i Gestió del Subministrament. D’aquesta manera, l’empresa dóna compliment al Pla de Vigilància de Control Sanitari d’Aigua de Consum Humà de Catalunya.

La realització d’aquests es fan en tres fases. En una primera fase es realitza la neteja hidromecànica per extreure els sòlids de les parets i el terra. Després es revisen i reparen, si és necessari, les vàlvules, arquetes, canonades i altres elements del dipòsit, aprofitant que el dipòsit està buit. I finalment es procedeix a la desinfecció de l’interior del dipòsit i a la comprovació de la qualitat abans de restablir el subministrament de l’aigua.

Aquest dijous dia 13 i el proper dijous dia 20 es fan els treballs de neteja i desinfecció dels dos vasos del dipòsit General, de 750 m3 de capacitat cadascun, que abasteixen el nucli de la població i els polígons industrials, i el dia 27 els del dipòsit de la Carena, que abasteix a  la Colònia del Palau, Can Salvi i Vall de Mantegas.

Paral·lelament s’estan portant a terme tasques de manteniment i millora d’aquestes instal·lacions, tant pel que fa al seu aspecte exterior, com per l’aspecte normatiu.

 

 

Durant l’execució d’aquests treballs de neteja del dipòsit General no es preveuen afectacions en el subministrament d’aigua. En el cas del dipòsit de la Carena, per impossibilitat de la xarxa a subministrar aigua des d’altres punts, aqualia informarà amb suficient anticipació dels talls previstos als veïns afectats.