98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Comença una edició del Voluntariat per la Llengua a Sant Andreu de la Barca

Comença una edició del Voluntariat per la Llengua a Sant Andreu de la Barca

Unes 55 persones participen en la nova edició del Voluntariat per la Llengua.

Voluntariat 2014 SAB

El programa Via directa ha comentat la nova edició del programa Voluntariat per la Llengua a Sant Andreu de la Barca amb Rosa Monforte del Servei Local de Català de Sant Andreu i amb Mireia Adell, a coordinadora del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller.

El Voluntariat per la llengua  és un programa que facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar en un context real i distès i que les persones que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament.

logo vxlEl Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca s’encarrega de posar en contacte persones que el parlen amb persones que l’estan aprenent o que volen millorar-lo.

Des que es va posar en marxa el 2003 per primera vegada fins al moment actual a Sant Andreu de la Barca hem posat en contacte 280 voluntaris amb 409 aprenents, cosa que vol dir que hi han participat 689 persones.

La presentació de les parelles lingüístiques es farà a la Sala de Conferències de les Escoles Velles el dia 13 de març, a les 19 hores, dins el marc de la Setmana Intercultural, com és habitual des dels darrers anys.
Es farà la cloenda del projecte del VxL juntament amb l’alumnat dels cursos de català el mes de juny en una II Trobada Gastronònica Intercultural, continuant amb la que ja es va iniciar l’any passat (blog amb les receptes) en una data encara per determinar.