98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Comença la Campanya de vacunació contra la grip

Comença la Campanya de vacunació contra la grip

vacunaciogripLa campanya de vacunació antigripal 2013-2014 comença el 14 d’octubre als centres de vacunació catalans amb l’objectiu d’evitar les complicacions de la grip en les persones amb problemes crònics de salut, d’edat avançada o amb altres condicions que les fan especialment susceptibles als efectes de la malaltia, com els treballadors de la salut.

A Sant Andreu de la Barca la vacunació es realitzarà, de manera gratuïta, als propis Centres d’atenció primària: CAP Sant Andreu de la Barca situat a l’Avinguda Constitució, número 37, i al Centre d’atenció primària La Solana situat al carrer Sant Felip Neri, núm. 18.  Tothom qui vulgui vacunar-se pot demanar hora al taulell dels centres, trucant al telèfon del CAP de Sant Andreu 93 653 00 99 o al telèfon del CAP La Solana 93 6356651.

El Departament de Salut distribuirà 1.200.000 dosis de vacunes per tal d’immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris, i els quals han estat consensuats amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Les vacunes estaran disponibles als centres de vacunació a partir del dia 14 d’octubre i la durada prevista de la campanya serà de 2 mesos. Cal tenir en compte que normalment l’activitat gripal comença al final de desembre o al principi de gener.

Els grups de risc per vacunar són les persones amb alt risc de complicacions:

  • Persones que pateixen determinades malalties cròniques (pulmonars, cardiovasculars, diabetis, insuficiència renal, etc.).
  • Persones internades en institucions tancades (residències geriàtriques, centres de malalts crònics, malalts mentals, etc.).
  • Dones embarassades,
  • Persones amb obesitat mòrbida.
  • Totes les persones de més de 60 anys.

També s’ha de vacunar qui pot transmetre la grip a les persones d’alt risc, especialment els treballadors sanitaris i els d’institucions amb persones d’alt risc, com residències geriàtriques o centres de malalts crònics.

El personal dels serveis públics, essencial per a la població, s’ha de vacunar per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, personal que treballa en emergències sanitàries, personal d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament per resolució judicial, etc.

Reportatge de la Campanya de vacunació contra la grip.
Campanya vacunacio grip 2013 by Radio Sant Andreu.