98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Catalunya deixarà la fase 3 i activa la represa de la nova normalitat a partir de mitjanit

Catalunya deixarà la fase 3 i activa la represa de la nova normalitat a partir de mitjanit

Catalunya donarà per acabada la fase 3 de la desescalada aquesta mitjanit.

La Generalitat ha signat un decret per fixar les normes que regiran a partir d’ara, un cop finalitzada la desescalada.

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, i del conseller d’Interior, Miquel Buch, han comparegut compareix en roda de premsa per anunciar que després que tota Catalunya hagi entrat en fase 3 ha signat el decret que regula el pas de Catalunya a una nova fase.

En la’nova normalitat que entrarà en vigor aquesta mitjanit no hauran  restriccions de mobilitat a Catalunya. El decret de la Generalitat no marca percentatges d’aforaments en recintes però si marcarà una distància de seguretat  d’un metre i mig entre persones  i de dos metres quadrats  de superficie per persona. Aquest serà un criteri general per a tots els sectors. De moment i per establir un periode d’adaptació la mesura  no entrarà en vigor fins el 25 de juny.

L’ús de les mascaretes continuaran sent obligatòries i la Generalitat ha demanat autoresponsabilitat a lapoblació per mantenir les mesures de seguretat i higiene com el rentant de mans freqüent.

 

som proximitat