98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Catalunya activa aquest dilluns el nou protocol de seguiment de la COVID

Catalunya activa aquest dilluns el nou protocol de seguiment de la COVID

Amb la incidència actual del virus i l’alta protecció de la població, la prioritat ara és protegir la població més vulnerable. Per això només es faran proves diagnòstiques en aquest col·lectiu i per per a la resta de la població, Salut recomana seguir les recomanacions que s’apliquen habitualment per a qualsevol virus respiratori.

Salut deixarà de confirmar tots els casos de sospita de COVID i farà proves només a la població de més de 60 anys, les persones immunodeprimides, les embarassades o si els símptomes són greus. També en els entorns hospitalaris i de residències i als seus treballadors. Així, la resta de persones hauran de seguir les recomanacions de qualsevol virus respiratori.

Eliminades les quarantenes per als casos amb símptomes lleus, només faran aïllament de 5 a 10 dies els positius detectats als entorns residencials. Els treballadors sanitaris contagiats no podran anar a treballar tot i que no caldrà que que es quedin a casa.

Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública i Jacobo Mendioroz, subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública han fet declaracions a La Xarxa Ràdio.