98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany acull una nova campanya de donació de sang i plasma

El Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany acull una nova campanya de donació de sang i plasma

Es tracta de la vuitena  campanya de sang i la segona de plasma que es realitza aquest any 2023 a Sant Andreu de la Barca. Cristina Domingo, infermera dels equips mòbils del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha explicat a Ràdio Sant Andreu com es fa exactament l’extracció del plasma.

 

El plasma és un líquid transparent i lleugerament groguenc que representa un 55% del volum total de la sang. Per aconseguir el plasma s’han tret un seguit de cèl·lules sanguínies: els glòbuls vermells, els glòbuls blancs i les plaquetes.

Els requisits generals per poder participar en la campanya de donació de sang i plasma són els de sempre: has de tenir 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg i tenir bona salut. Per ser donant de plasma, tal com comenta la Cristina Domingo, “és important tenir bones venes”.

En el cas de la sang, les dones poden donar sang un màxim de 3 vegades l’any i els homes 4. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Però en el cas de plasma no hi ha màxim de donacions anuals i entre donació només han de passar 15 dies.