98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El Centre Obert es trasllada a la Casa Estrada

El Centre Obert es trasllada a la Casa Estrada

El Centre Obert és un recurs que l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa a disposició de totes les famílies de la ciutat i que preveu activitats educatives i de lleure pels nens d’entre 6 i 16 anys.

casa estradaA partir d’ara, el Centre Obert compta amb espais disponibles a la Casa Estrada després del procés de participació ciutadana que va iniciar l’Ajuntament perquè els veïns poguessin dir a què volien que es dediquessin dos espais emblemàtics del patrimoni de la ciutat: la Casa Estrada i la masia de Can Sunyer.

Els participants van optar majoritàriament per dedicar la Casa Estrada, que havia acollit una escola bressol municipal, a un servei d’atenció a la infància i l’adolescència.

 L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “el canvi suposa que el centre guanyi espais a l’aire lliure, com ara jardins i patis, on organitzar activitats i també poder distribuir més bé les dependències que fan servir els professionals”.

MÉS DE 23 ANYS DE  CENTRE OBERT A SANT ANDREU DE LA BARCA

El Centre Obert de Sant Andreu de la Barca, que funciona de dilluns a divendres de 17 hores a 19 hores, va entrar en servei fa 23 anys i compta amb una plantilla de 5 persones amb especialitats que van des del treball social fins a la psicologia o la integració social.

En total el servei disposa d’un centenar de places dividides en dos grups: per a  nens de 6 a 12 anys i per a nens d’entre 12 i 16 anys, que treballen aspectes com ara habilitats socials o educació emocional.

Els professionals treballen amb la població infantil i adolescent en general però també estan especialitzats per poder donar suport a nens amb problemàtiques específiques, com ara afectats per TDH o autisme.