98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Campanya informativa a Sant Andreu de la Barca per combatre les plagues típiques de l’estiu

Campanya informativa a Sant Andreu de la Barca per combatre les plagues típiques de l’estiu

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca intensifica la vigilància i control de plagues durant l’estiu, és per això que demana a la ciutadania que si es detecta la presència de rates, paneroles, mosquits o coloms al carrer o en espais públics ho comuniqui ràpidament informant del tipus de plaga i la ubicació on s’han localitzat.

El consistori inicia unauna campanya informativa per animar a la ciutadania a notificar la presència de paneroles, rates, mosquits i coloms a la via pública i donarà consells per evitar que proliferin tan al carrer com a casa.

La regidora de Salut Pública, Eunice Martín ha recordat les diverses vies obertes: Trucar al telèfon 93 635 64 00, enviar un correu a salutpublica@sabarca.cat o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i registra una instància.

COM ACTUAR?

Paneroles

Aquestes insectes proliferen especialment als mesos càlids i es colen per les clavegueres, escomeses i esquerdes. Per prevenir-ne la presència, l’Ajuntament duu a terme tractaments preventius abans de l’estiu i manté un programa de vigilància continu. A més, actua ràpidament gràcies als avisos veïnals.

Els ciutadans, per la seva banda, poden contribuir mantenint en bon estat les canonades i desguassos, segellant esquerdes i evitant deixar restes d’aliments a l’abast. Davant d’una infestació, cal recórrer a serveis professionals.

Rates

Busquen menjar i refugi i, com les paneroles, circulen sovint pel clavegueram. L’Ajuntament hi aplica tractaments preventius i actua davant de qualsevol incidència reportada.

Per evitar-les, és essencial no deixar bosses d’escombraries fora dels contenidors, mantenir els espais nets i tancats, i fer un bon manteniment de les zones comunitàries com patis i jardins.

Mosquits

El mosquit tigre, conegut per la seva picada agressiva, es reprodueix en petites acumulacions d’aigua. L’Ajuntament fa tractaments regulars als canals i inspeccions als punts problemàtics, però cal que els veïns buidin plats de testos, tapin dipòsits i evitin qualsevol recipient amb aigua estancada.

Coloms:

Tot i que poden semblar inofensius, els coloms transmeten malalties i deterioren els edificis. L’Ajuntament intervé quan la població creix massa o ocupen indrets inadequats. Alimentar-los està prohibit i pot comportar sancions de fins a 750 euros.

La millor manera de prevenir-ne la proliferació és no deixar menjar al carrer i prendre mesures per evitar que facin niu als edificis.

Una responsabilitat compartida

Més enllà de l’actuació municipal, és fonamental la implicació de tothom. La prevenció comença a casa: mantenir la higiene, evitar punts d’accés i notificar qualsevol incidència pot fer una gran diferència. A més, l’Ajuntament recorda que deixar escombraries fora dels contenidors o alimentar animals al carrer pot comportar multes de fins a 750 euros.