98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat local / Bona valoració per part de l’Ajuntament de l’inici de la prova pilot “Petó i Adeu” a l’entrada de l’escola Àngel Guimerà

Bona valoració per part de l’Ajuntament de l’inici de la prova pilot “Petó i Adeu” a l’entrada de l’escola Àngel Guimerà

Es tracta d’un sistema d’estacionament en els entorns escolars amb l’objectiu d’agilitzar l’entrada i sortida dels infants dels centres i fer-ho en condicions de seguretat i sense interferir en la fluïdesa del trànsit.

Aquest projecte s’implanta de forma provisional com una prova pilot als entorns de l’Escola Àngel Guimerà i l’Institut Sant Andreu, on conflueixen en un mateix espai les entrades i sortides dels centres educatius, l’accés al Complex Esportiu L’11 i la circulació i pas habitual dels veïns de la zona.

A l’estacionament del “Petó i adeu” com a màxim s’hi podrà estar 2 minuts, i es recomana que la persona conductora no baixi del vehicle sempre que sigui possible.

Un cop acabi prova pilot, es valoraran els resultats i la possible implantació a altres zones escolars de la ciutat.

L’alcalde, Marc Giribet ha valorat l’inici de la posada en marxa de la prova pilot amb una rotació  de gairebé una trentena de vehicles en els temps destinat del programa “Petó i Adeu”. Giribet, també ha aprofitat per recomanar a no utilizar el cotxe en la mesura que sigui posible per agilitar les entrades i sortides escolars.

 

 

Com funciona?

  • A l’estacionament del “Petó i adeu” com a màxim s’hi podrà estar 2 minuts, i es recomana que la persona conductora no baixi del vehicle sempre que sigui possible.
  • L’horari habilitat pel “Petó i adeu” serà matí (entrada): 8:45h a 9:15h i tarda (sortida): de 16:20 a 16:45h.
  • Quan l’escola o institut activi la reserva de bus escolar, el sistema de rotació “Petó i adeu” quedarà sense efecte per aquell dia.