98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / #Arxivemelmoment, campanya per documentar i preservar el moment històric actual arran de la COVID-19

#Arxivemelmoment, campanya per documentar i preservar el moment històric actual arran de la COVID-19

L’Arxiu Municipal de Sant Andreu de la Barca demana la col·laboració ciutadana per conservar i documentar el moment històric actual.
Mercè Aymerich arxivera municipal ha comentat a Ràdio Sant Andreu la campanya i quin tipus de material es necessita.

Arxi Covid 19

La iniciativa #Arxivemlacovid19, impulsada per l’AAC (Associació d’Arxivers de Catalunya) neix amb la voluntat de crear testimoni i una memòria col·lectiva completa i real de l’impacte de la crisi del coronavirus.

Les fotografies i vídeos poden ser molt importants per ajudar a documentar i explicar en el futur els moments excepcionals que estem vivint.

L’objectiu de la iniciativa és contribuir a preservar un material que contribuiran a contextualitzar la història de la nostra ciutat a les futures generacions.

Testimonis de les iniciatives sorgides per confeccionar material de protecció, les xarxes ciutadanes d’ajuda a les persones més vulnerables, els vídeos dels carrers buits i dels balcons al vespre, cartells de comerços i botigues explicant el tancament són algunes de les imatges que es volen preservar.

Els arxius digitals es poden enviar al correu arxiu@sabarca.cat indicant-ne l’autor, la data i identificant-ne el lloc.

En el cas de vídeos o arxius digitals amb més pes es poden enviar via we transfer, ydray o plataformes similiars.