98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / El Banc de Sang busca 50.000 donants aquest estiu

El Banc de Sang busca 50.000 donants aquest estiu

El dimecres 27 de juliol de 10 a 14h i de 17 a 21h a l’esplanada del mercat setmanal de Sant Andreu de la Barca hi haurà una unitat mòbil del banc de sang i teixits per la recollida de sang.

Marató donació de sangLa sang caduca i per això calen donacions diàries per atendre els pacients i assegurar que les reserves de sang es mantinguin.

Aquest estiu fan falta 50.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals. La major part de les donacions s’utilitzaran per a accidents de trànsit, tractaments de càncer i persones amb malalties cròniques.

Tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, els mesos d’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Per garantir que tots els pacients tindran la sang suficient per als tractaments, el Banc de Sang ha organitzat campanyes extraordinàries per tot el territori. N’hi haurà 10 diàries als llocs amb més afluència, ja sigui la costa o la muntanya. També, com és habitual, es podrà donar sang als principals hospitals de Catalunya.

Tothom que doni sang rebrà una calcomania dissenyada per a la campanya d’estiu