98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Aprovades les ordenaces fiscals

Aprovades les ordenaces fiscals

sala de plens
El Ple de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca  del passat 30  d’octubre va aprovar, provisionalment, les noves ordenances fiscals que entraran en vigor l’1 de gener de 2014.
Les ordenances es van apropvar amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA, PP, ERC i D3.0.   Pxc va votar en contra i CIU es va abstenir.

Els principals impostos es congelen i no augmenten. Per aquest motiu  l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (*IAE), com el de plusvàlues i el de vehicles no augmenten per al proper any.

Els únics impostos que pugen  són l’impost d’escombraries un 4’2% i el cementiri un 0’3% ja que així ho recullen les pliques dels seus contractes de concessió.

De fet, dels 38 conceptes que s’aproven en les ordenances (els principals impostos i gran nombre de taxes i preus públics) només 2 augmenten (escombraries i cementiri) i els altres 36 o es congelen o baixen.

Una de les principals novetats d’aquest any és que l’impost d’escombraries també es podrà fraccionar en quatre pagaments per als veïns que tinguin el rebut domiciliat, tal com es fa amb l’Impost de Béns Immobles

Pel que fa  a l’activitat comercial i industrial, les taxes de llicències d’obertura baixen un 50%.

Reportatge del ple municipal amb l’aprovació de les ordenances fiscals