98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’AMB aprova un pressupost consolidat de 2.558 milions d’euros

L’AMB aprova un pressupost consolidat de 2.558 milions d’euros

El Consell Metropolità, reunit aquest dilluns 13 de novembre, ha aprovat inicialment els pressupostos generals de l’AMB per al 2024, amb un import consolidat de 2.558,5 milions d’euros.

Els comptes s’han aprovat amb els vots a favor dels grups PSC-CP, Junts per Catalunya, En Comú Podem-Confluències i ERC; els vots en contra de PP i Vox, i les abstencions de Compromís i Acord per Torrelles i Junts per Tiana. 

Des de l’AMB, recorden que l’assignació de recursos que disposa el pressupost té per objectiu la prestació de serveis metropolitans i “dona continuïtat a les actuacions de caràcter social i ambiental que venen d’exercicis anteriors, tenint en compte el context global actual on prenen especial rellevància els riscos d’exclusió social i l’emergència climàtica”.

En aquest pressupost es destaca la congelació dels imports de les taxes cobrades directament per aquesta administració (tribut metropolità i taxa metropolitana de tractament de residus), així com en l’import de despeses de personal.

El pressupost d’enguany  vol donar cobertura al desenvolupament de les diferents línies estratègiques de l’AMB.

  • Actuacions de cohesió territorial, de millora urbana i social i de millora del paisatge natural i urbà.  
  • Suport a les polítiques socials municipals.
  • Reforç de polítiques de mobilitat urbana sostenible i transició ecològica i energètica, amb un cofinançament important provinent del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea.
  • Actuacions destinades a combatre les desigualtats socials i de rendes, incrementar l’equitat i atendre els col·lectius més vulnerables.
  • L’avanç en el Pla director urbanístic metropolità (PDU). 
  • En matèria d’habitatge, es continuen desplegant les actuacions de construcció d’habitatge assequible a través de l’IMPSOL, les actuacions per a la construcció d’habitatge de lloguer protegit mitjançant la societat mixta Habitatge Metròpolis Barcelona. D’altra banda, el Consorci Metropolità de l’Habitatge impulsarà la rehabilitació energètica i d’accessibilitat del parc existent, amb un cofinançament important provinent del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea.
  • Desplegament del Programa metropolità de prevenció i gestió de residus municipals (PREMET25) i les actuacions previstes en l’Acord metropolità pel residu zero, amb la implantació de sistemes de recollida porta a porta i de contenidors intel·ligents en municipis que no en tenen. També hi ha les actuacions en transició energètica: les fotolineres i la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en edificis municipals.
  • Acció internacional, fons europeus i projectes de cooperació internacional i d’educació per a la justícia global.