98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca subvencionarà amb 800 euros al mes les noves contractacions d’empreses de la ciutat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca subvencionarà amb 800 euros al mes les noves contractacions d’empreses de la ciutat

El consistori destinarà aquest any 250.000 euros a la subvenció de persones en situació d’atur.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ajudarà a les empreses que contractin persones en situació d’atur a pagar les seves nòmines. Els contractes han de ser de jornada completa i per un mínim d’un any.

L’alcalde Enric Llorca ha destacat quines són les les condicions que han de complir treballadors i empresaris.

El pla preveu una subvenció de 800 euros al mes a una empresa que contracti un treballador aturat, una quantitat amb la que es cobreix el 50% dels costos salarials de l’empleat.

Amb la mesura, l’Ajuntament assegura un ingrés econòmic al treballador durant 16 mesos com a mínim (els 12 del contracte i els 4 de la prestació de desocupació en el cas que no es renovi el contracte).

 

I el més important, hi ha la possibilitat que aquest treballador, en base a la seva feina, es quedi en l’empresa. El 70% de les persones contractades amb aquest sistema continuen posteriorment a la plantilla de l’empresa.

 

Les persones a contractar han de portar com a mínim sis mesos empadronades al municipi i estar registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat com a demandants d’ocupació no ocupades.

La mesura té un doble objectiu: lluitar contra l’atur i ajudar a les empreses a disminuir els seus costos i millorar així la seva competitivitat.