98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La 4a Fira del Vi arrenca amb un maridatge literari i gastronòmic al voltant de la figura de Jean Leon

La 4a Fira del Vi arrenca amb un maridatge literari i gastronòmic al voltant de la figura de Jean Leon

4rt Fira del Vi -Maridatge al voltant de Jean Leon 08

Una conversa amb l’escriptor Martí Gironell i un maridatge amb els vins Jean Leon a càrrec del xef Josep Martín d’El Palau Vell Restaurant ha servit per iniciar els actes de la 4r Fira del Vi de Sant Andreu de la Barca.

4rt Fira del Vi -Maridatge al voltant de Jean Leon 01

L’acte celebrat a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert ha servit per conèixer detalls  de Jean Leon i el seu caràcter emprenedor. Els assistents han gaudit d’un maridatge especial amb la sèrie 3055 de Jean Leon.
4rt Fira del Vi -Maridatge al voltant de Jean Leon 02

JEAN LEON UNA HISTÒRIA DE CINE

Martí Gironell es posa en la pell del jove Ceferino Carrión en la novel·la ‘La força d’un destí’ (Columna)  que amb vint-i-un anys,  fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni.

portada_la-forca-dun-desti_marti-gironell_201802021234A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon  i després viatjarà a Los Angeles on es convertirà en amic i confident de les estrelles de Hollywood.

Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Gary Cooper, Clark Gable, Liz Taylor, Natalie Wood, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy.

Jean Leon, no estava  satisfet amb el vi que se servia al restaurant i  va decidir elaborar-lo ell mateix. Per aquest motiu tornaria a Catalunya i concretament a Torrelavit, per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi, que avui en dia encara es comercialitza sota el segell del grup Torres.
L’any 1973 es van vendre les primeres ampolles del vi elaborant un Cabernet Sauvignon.
L’any 1981 Ronald Reagan va triar aquest vi per a la seva festa d’investidura i  dos anys després la prestigiosa revista Wine el va qualificar com un dels millors vins del món.