98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / 34 participants en el 5è Dictat Català

34 participants en el 5è Dictat Català

El 25 de novembre s’ha dut a terme el 5è Dictat Català a la sala de conferències de les Escoles Velles amb 34 participants, una xifra similar a la dels darrers tres anys (2017- 37 / 2018 – 35).

5 dictat català

Com de costum, hem dedicat la celebració del Dictat Català a una efemèride literària i per aquest motiu hem triat per a l’ocasió un text de Teresa Pàmies de qui enguany es commemoren els 100 anys del seu naixement.

Un text del llibre Gent del meu exili, reeditat el juny d’aquest any. El fragment escollit era un fragment modificat del capítol onzè (pàgina 109), modificat per ajustar-lo a la quantitat de paraules i per evitar algunes dificultats.

5 dictat català 04

En general els participants van trobar-lo força fàcil. A més d’aquest text, en acabar es dicten 10 paraules de desempat amb un grau de dificultat alt.

La persona encarregada de fer el Dictat Català en aquesta edició ha estat Mireia Adell, coordinadora de dinamització del CNL Ca n’Ametller.

L’acte va comptar amb la presència de Marc Piera, director del CNL Ca n’Ametller i de Juan Pablo Beas, regidor de Cultura. Ambdós van centrar la seva intervenció en el fet de considerar el Dictat Català com un joc lingüístic que es planteja als participants, ben allunyat d’aquells dictats escolars de les etapes d’escola que han viscut alguns. Marc Piera, el director, va anunciar de cara a l’any vinent la participació lliure en tots els Dictats previstos al CNL a mode de competició amb una final.

5 dictat català 03

Pel que fa als premis, hi ha hagut un increment pel que fa al nombre amb un total de quinze premis.

També hem comptat amb més patrocinadors que en d’altres ocasions: Forn Garcia, Restaurant El Palau Vell, Bar restaurant El Casino.