98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / 28 de febrer, Dia d’Andalusia

28 de febrer, Dia d’Andalusia

Sant Andreu de la Barca va celebrar diumenge el Dia d’Andalusia amb el Festival d’Entitats al Teatre Núria Espert. El festival va comptar amb la participació del Centro Cultural Andaluz, AV La Plana, Hermandad Vírgen del Rocío, Sergio Barroso, Escuela de Baile Sonia Navarro i la Peña Sevillista La Giralda.


L’acte va comptar amb la presència del vicepresident de la FECAC, Miguel Jiménez, qui ha destacat que és la segona generació d’andalusos de la seva família que neixen a Catalunya i ha remarcat que “el andaluz nace donde le da la gana y yo decidí nacer aquí y sentirme andaluz”. També ha precisat que ser andalús és “alegría, cultura y hermanamiento”. Finalment, ha afirmat que la “FECAC es aquel trozo de Andalucía afincado en Cataluña”.

L’alcalde, Marc Giribet, ha defensat Sant Andreu de la Barca com a ”un únic poble, amb una extraordinària, rica i meravellosa diversitat cultural que ens defineix com a ciutat i que celebra el Dia d’Andalusia, Sant Jordi o la Diada Nacional de Catalunya”. Giribet, que ha combinat el català i el castellà en el seu discurs, també va destacat que “el temps de les etiquetes ha acabat, som un únic poble, una única comunitat, amb diferents cultures, amb diferents tonalitats de pell i amb accents diferents.  L‘alcalde també va afirmar que ”tenim una part d’ADN que ens uneix: treball en equip, esforç i sacrifici col·lectius. Sempre buscant la millora continua”.