98.0 fm En directe Signal
Home / Cultura / 24 de gener, celebració del Dia del Punt Volat

24 de gener, celebració del Dia del Punt Volat

El 24 de gener se celebra el Dia del Punt Volat. Es considera aquesta data l’aniversari del punt volat i la ela geminada. Rosa Monforte, responsable del Servei Local de Català ha comentat a Ràdio Sant Andreu els objectius d’aquesta celebració.

dia-del-punt-volat-600x600

El 24 de gener de 1913 s’aprovaren les normes ortogràfiques del català modern i establien l’ús del punt volat en català per a escriure la ela geminada.

Enguany la celebració tindrà com a principal activitat una campanya de micromecenatge per aconseguir que el món sencer conegui aquest signe emblemàtic del català. L’objectiu és que la comunitat catalanoparlant apadrini el signe i que l’organització internacional Unicode l’inclogui en la seva pàgina de signes patrocinats.

La campanya es portarà a terme a través del portal de micromecenatge Verkami i començarà el Dia del Punt Volat, 24 de gener, amb l’eslògan “Tens un punt volat? Ensenyem el caràcter de la ela geminada al món”. S’hi podran fer donatius des de 3 a 100 euros i es volen recollir almenys 1.000 euros, fet que atorgaria al punt volat la insígnia Unicode de plata, tot i que els impulsors no descarten d’arribar als 5.000, que atorgaria al punt volat la insígnia d’or.

Tothom coneix la ela geminada, però molta gent l’escriu malament: amb un punt baix, un guionet o un punt gruixut.