98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / 15 de novembre, prova de sirenes de risc químic a Sant Andreu de la Barca

15 de novembre, prova de sirenes de risc químic a Sant Andreu de la Barca

El dimecres 15 de novembre a les 11 del matí, Protecció Civil durà a terme la prova de sirenes “Efecte Bombolla” al sector químic.

 

Les sirenes de risc químic són el sistema d’avís a la ciutadania previst en els plans de protecció civil per emergències químiques quan un accident químic és greu i pot afectar la població (per  incendi, explosió o fuita de gas tòxic).

La finalitat del sistema d’avisos és la d’alertar a la població situada a la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l’existència d’un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, cal que adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació (si fos necessari)

Sant Andreu de la Barca participa en aquesta prova, amb la doble finalitat de comprovar de manera periòdica el correcte funcionament de la sirena i també de millorar la resposta d’autoprotecció per part dels ciutadans en cas d’accident químic.

La sirena a Sant Andreu de la Barca està instal·lada a l’Ajuntament.

El so d’inici d’alerta són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons.

El fi de l’alarma és un senyal continu de 30 segons de durada.

La prova de sirenes és un exercici amb el qual proven el so de les sirenes d’avís a la població i en què també rebrem l’alerta al mòbil.

  • Si ets dins d’un edifici, potser no sentiràs el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior.
  • En una situació d’emergència, si necessites ajut truca al 112.
  • Si vols informació, truca al 012.