98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / 14 de juny Dia Mundial del Donant de Sang

14 de juny Dia Mundial del Donant de Sang

Campanya donació de sang octubre 01

Sant Andreu de la Barca se suma a la celebració il·luminant de vermell el Teatre Núria Espert, la Font de la Roda i la font  de la plaça de l’Ajuntament.

Campanya Donació de Sang 11 desembre - 01

El Dia Mundial del Donant de Sang, se celebra enguany sota el lema “Hem estat, som i serem imprescindibles”. La jornada vol ser  un homenatge a totes les persones i entitats que han fet possible que, malgrat la Covid-19, mai hagi faltat sang als hospitals catalans. L’any 2020, més de 44.606 persones han necessitat sang a Catalunya i, d’aquestes, 7.100 eren pacients amb Covid-19. D’entrada, la malaltia no està lligada a una necessitat de sang, però sí que en determinats casos, la transfusió és vital. El contagi per la Covid-19 pot desestabilitzar les malalties de base d’alguns pacients, com les anèmies, i generar complicacions en la seva salut. Un 15% de les transfusions van anar destinades a pacients amb aquestes característiques.

Hem parlat del dia del donant amb Marta Hernández, tècnica del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya.

 

Campanya donació de sang SAB - 01

 

Sant Andreu de la Barca acumula 357 donacions de sang aquest any. De gener a juny les campanyes de donació de sang han comptat amb molt bona participació. La darrera campanya celebrada al Teatre Núria Espert l’11 de juny ha comptat amb 48 donacions.