98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / 14 de juny, Dia Mundial del Donant de Sang

14 de juny, Dia Mundial del Donant de Sang

A Sant Andreu de la Barca  es realitzen cada any al voltant d’unes mil donacions de sang.  Són habituals les campanyes de donació de sang al Teatre Núria Espert i també a les escoles santandreuenques.

Enguany 453 perosnes ja han donat sang en les diferents campanyes realitzades a Sant Andreu de la Barca. La tècnica de Promoció del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya, Marta Hernández ha destacat a Ràdio Sant Andreu la importància  i la solidaritat del donant.

En motiu del Dia del Donant de Sang parlem amb alguns donants habituals

Cada 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, amb l’objectiu d’agrair als donants voluntaris no remunerats i conscienciar de la necessitat de realitzar donacions regulars per garantir la qualitat, seguretat i disponibilitat de la sang.

Les transfusions de sang i els seus productes ajuden a salvar milions de vides a l’any. Contribueixen a fer que pacients amb malalties potencialment mortals visquin més temps amb millor qualitat de vida, i possibiliten la realització d’intervencions mèdiques i quirúrgiques complexes. Així mateix, tenen una funció vital en l’atenció maternoinfantil, l’embaràs i les respostes d’emergència als desastres naturals o causats per l’home.

La data commemora el naixement de Karl Landsteiner l’any 1868, patòleg i biòleg austríac, que va descobrir els diferents grups sanguinis.