98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Suport per cobrir les necessitats menstruals i demanda de la gratuïtat dels productes d’higiene per a dones que no tenen recursos o accés a ells

Suport per cobrir les necessitats menstruals i demanda de la gratuïtat dels productes d’higiene per a dones que no tenen recursos o accés a ells

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de Fem Sant Andreu que ha tractat aquesta qüestió.

El portaveu de Fem Sant Andreu, Marc Giribet ha destacat que “A Espanya 2 de cada 10 dones viuen sota el llindar de pobresa, fet que equival a què 2 de cada 10 passen una menstruació antihigiènica. La pobresa menstrual és la situació de les persones que menstruen sense tenir accés als productes d’higiene menstrual a causa del desequilibri entre el seu cost i els baixos ingressos. En algunes famílies això significa haver de triar entre comprar arròs o compreses. Hi ha qui no pot gastar el que no té i recorre a mètodes per a gestionar el flux hemàtic inconcebible en la nostra societat: cartrons, periòdics, tovallons.”
La moció proposa “que tots els equipaments municipals tindran a disposició de les persones que ho necessitin compreses de manera gratuïta i que l’accés a aquestes sigui discret i sense provocar estigmes; estant a la disposició de les persones directament als serveis dels equipaments municipals. Tanmateix la regidoria d’Igualtat promogui enguany xerrades de conscienciació sobre la menstruació i l’ús i beneficiós d’elements més perdurables i reutilitzables, com ara la copa menstrual.”

Per la seva banda el portaveu del PSC, Juan Pablo Beas ha destacat l’acord i ha afegit que des de la regidoria d’Igualtat fa temps que es duen a terme xerrades i activitats relacionades amb aquestes qüestions”.

 

necessitats menstruals

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3