98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Marroc, Ghana i Xina, principals orígens de la població estrangera resident a Sant Andreu de la Barca

Marroc, Ghana i Xina, principals orígens de la població estrangera resident a Sant Andreu de la Barca

La població estrangera  resident a Sant Andreu de la Barca se situa en el 9,8% segons dades de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat corresponents a l’any 2020.

Jornada Diversitat 2018 Sant Andreu Barca - 36

A  Sant Andreu de la Barca segons aquest informe hi viuen  2.709 persones que procedeixen d’altres països dels 27,569 habitants actuals a la ciutat.
La població marroquina és la primera nacionalitat estrangera en 20 dels 30 municipis de la comarca, com també a Sant Andreu de la Barca on un 37% procedeixien del Marroc, un 11% de Ghana i un 7% de la Xina fins a arribar a 56 països diferents.

La població estrangera resident al Baix Llobregat torna a augmentar per quart any consecutiu  l’any 2020 , i representa el 11% del total de població.

Els tres municipis de la comarca que tenen una proporció de població estrangera més elevada són Castelldefels (21,3%), Martorell (18%) i Cornellà de Llobregat (16%).

El perfil migratori segons l’estudi de  l’observatori Comarcal del Baix Llobregat.d’aquests municipis és molt divers: mentre que a Castelldefels la majoria d’estrangers tenen nacionalitats de la resta d’Europa (italiana, romanesa i francesa, principalment), a Martorell per exemple, són predominants els estrangers procedents d’Àfrica i d’Àsia (Marroc, Ghana i Pakistan).

Martorell és el municipi de la comarca amb un índex de segregació més elevat (36,6%) i juntament amb Cornellà de Llobregat i Sant Andreu de la Barca forma part dels 3 municipis de la comarca que es situen per sobre o en el 25% en el valor d’aquest índex. Pel que fa a Sant Andreu de la Barca la xifra és del 24,9%.

L’anàlisi de la concentració de població estrangera per seccions censals ofereix la possibilitat de mesurar si la distribució d’aquesta població es produeix de forma més o menys desigual entre les diferents zones territorials i seccions de cada municipi, podent calcular així indicadors de concentració i segregació residencials.

Segons aquests indicadors, en tots els municipis de la comarca amb més d’una secció censal existeix una d’elles amb una proporció de població estrangera superior a la mitjana municipal, per tant es pot afirmar que, sigui en major o menor grau, en tots els municipis es dona una major concentració de població estrangera en alguna de les seves zones.

 

ESTUDI OBSERVATORI BAIX LLOBREGAT

 

 

 

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3