98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La telefonia mòbil i el comerç centren les reclamacions i consultes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca al 2020

La telefonia mòbil i el comerç centren les reclamacions i consultes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca al 2020

marta galan

Durant l’any 2020 L’OMIC de Sant Andreu de la Barca, ubicada a Les Escoles Velles ha rebut  358 consultes.
Els Serveis de telefonia i el sector del comerç  centren les consultes i reclamacions dels consumidors de Sant Andreu de la Barca al 2020.

Ràdio Sant Andreu ha entrevistat a Marta Galán advocada de l’OMIC i coordinadora de UCC (Unió de Consumidors de Catalunya),

OMIC – ESCOLES VELLES
Horari: Dijous, de 11:00 a 13:00 hores i de 16:00 a 18:00 hores.
Telèfon: 936356407 
Correu electrònic: consum@sabarca.cat 

telefon

1. El primer sector amb més reclamacions torna a ser el de les telecomunicacions cal destacar que el major nombre de consultes venen derivades per l’ incompliment del contracte per part de les empreses, ja que capten al client oferint preus molt baixos però desprès no els compleixen, o també molts casos d’instal·lació de fibra òptica que desprès no era possible. Tots els operadors existents de telecomunicacions estan cada vegada més centrats en la captació de nous clients amb ferotges campanyes de publicitat i inclús fregant en alguns casos la il·legalitat i l’estafa, obviant per aquest fet el manteniment dels clients que ja tenen, i per tant, relegant com a secundari la necessitat de prestar un correcte servei d’atenció als seus client.

Per temàtica, aquestes són les problemàtiques que acumulen més reclamacions:
1. La permanència a l’hora de canviar d’operador.
2. Els cobraments indeguts per realitzar la portabilitat.  Inclusió del consumidor a un registre de morosos per part de la companyia quan té reclamació pendent de resolució i la reclamació d’import excessiu en les factures.

3. Els pagaments a tercers .

2. El segon sector que més consultes i reclamacions ha generat ha estat el sector dels comerços on l’ increment de les consultes i reclamacions es degut als canvis i devolucions de productes així com la garantia dels mateixos. S’ha vist incrementat el nombre de consultes respecte compres per internet, és a dir, compres fora d’establiment comercial, on la gran majoria eren estafes i per tant el consumidor ha hagut d’anar a interposar la corresponent denuncia via judicial.

3. El tercer sector que acumula més consultes són els serveis bàsics (aigua, gas i llum), amb un total de 41, a diferència del que va succeir l’any anterior, el subministrament de gas ha estat el més reclamat. Respecte el subministrament elèctric, cal tenir en compte les processos que s’han produït amb els diferents canvis de tarifes elèctriques que ha repercutit en una total desconfiança entre els usuaris, tanmateix els consumidors han fet moltes consultes pel comptador digital (tenen molts dubtes del seu funcionament). Pel que respecta a les consultes sobre el servei de gas la gran majoria han versat sobre el contracte de manteniment una vegada donat de baixa el servei de subministrament de gas, on la companyia de gas reclama totes les quotes que queden pendents de pagament fins a complir l’any de contracte. Finalment les consultes d’aigua més freqüents han estat per la reclamació de quantitats derivades de fugues d’aigua i preguntes sobre els imports que figuren en la factura com el cànon de l’aigua o el TRMR i moltes d’elles també han estat per a interpretar la factura.

4. El quart sector és l’habitatge. La problemàtica principal ha estat en els diferents augments del lloguer per part del propietari o la manca d’informació que aquest els hi donen als seus inquilins. També els problemes derivats de qui s’ha de fer càrrec de les despeses, segons el desperfecte causat, on no hi ha res pactat en el contracte.

5. El cinquè sector és el d’assegurances. La problemàtica principal d’aquest sector és l’augment de l’assegurança al renovar-se o la Memòria Servei de Consum 2020 renovació automàtica la qual el consumidor no té cap informació o no sap que ha d’avisar amb un mes d’antelació per poder-se donar de baixa. També cal dir que molts consumidors no saben quin contracte tenen amb la seva assegurança i, per tant, no tenen cap informació de les coses que l’assegurança es pot fer o no càrrec.

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3