98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – ‘Pueblo’, la recomanació de Miquel Jornet

Descobrint Jocs – ‘Pueblo’, la recomanació de Miquel Jornet

El joc que hem triat per presentar-vos avui és un joc antic, i aquest serà un tret identitari de la secció: tant us podem portar les últimes novetats com jocs “viejunos”, descatalogats i difícils de trobar (tot i que avui dia Ebay, el renovat Geek Market de la BGG i el mercat de Sant Antoni ajuden molt als curiosos de mena!). El que es tracta és d’anar descobrint jocs, mecàniques, temàtiques i també contextos més enllà dels propis jocs.

ESCOLTA-HO

pueblo

Amb Pueblo tenim l’excusa perfecta per parlar-vos de dos d’aquests ítems: l’arquitectura dels hopi i els zuni (dues de les ètnies índies americanes natives de la zona de Nou Mèxic) i el pioner de les vídeo-ressenyes de jocs de taula en castellà (el també americà, però del sud, Mario Águila. Un aficionat a la fotografia i advocat xilè que amb una antiga Olympus Camedia -de les primeres càmeres digitals- es va aventurar a difondre i explicar alguns dels seus jocs).

Espero que aquesta secció serveixi de petit homenatge a Mario Águila, gràcies a ell vaig descobrir aquest joc que avui us presento. Xile és un país on està despertant el fenomen dels jocs de taula i ara trobem més gent difonent les bondats i curiositats d’aquesta afició amb passió. La successora natural d’Águila (Ketty Galleguillos), fent gran quantitat de vídeos instruccionals a Jugando con Ketty i també els amics del recomanable podcast La Ludoteca de Pampala.

Text de Miquel Jornet, responsable de RESERVOIR JOCS

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3