98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Cribratges intensius de COVID-19 a Sant Andreu de la Barca a partir de l’1 de desembre

Cribratges intensius de COVID-19 a Sant Andreu de la Barca a partir de l’1 de desembre

Els tests es faran al Centre Cívic de la Plana de dilluns a divendres de 15 a 20h

 Centre Cívic La Plana Campanya Grip - 03

Els tests de detecció es fan a la població a partir de 16 anys amb la  finalitat de poder identificar persones que tenen el virus però que no mostren símptomes.

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

A Sant Andreu aquests cribatges es realitzaran a partir de l’1 de desembre al Centre Cívic La Plana. C. Garraf, s/n. de dilluns a divendres de 15 a 20 h.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.


L’AJUNTAMENT CEDEIX EL CENTRE CÍVIC LA PLANA

L’Ajuntament de Sant Andreu De la Barca ha cedit el Centre Cívic de la Plana a la Generalitat i també oferirà suport logístic per que els cribatges es puguin fer amb seguretat.

D’aquesta manera, condicionarà l’exterior per senyalitzar de manera correcta la zona per la que han d’entrar les persones que s’han de fer el test i per on han de sortir les que ja se l’han fet. L’objectiu és que NO es puguin creuar pel camí.

 L’Ajuntament fa una crida als residents de la ciutat que no s’hagin fet una PCR recentment ni tinguin símptomes de Covid-19 perquè es facin el test. No hi ha necessitat de demanar cita prèvia però cal dur mascareta i la targeta sanitària.

Inici campanya vacunació grip 2020 - 09

Imatge de la campanya de la vacunació de la grip 2020

EN QUINZE MINUTS JA SE SABRAN ELS RESULTATS

La tècnica que s’utilitzarà serà el test antigènic ràpid (TAR).

Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.  Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes.

Inici campanya vacunació grip 2020 - 05

QUÈ CAL PORTAR?

És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

 

OBJECTIU: DETECTAR EL MÀXIM NOMBRE POSSIBLE DE PERSONES INFECTADES

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

 

RECOMANACIONS

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

 

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3