98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / “Construir un món més just i saludable”, campanya de l’OMS en el Dia Mundial de la Salut

“Construir un món més just i saludable”, campanya de l’OMS en el Dia Mundial de la Salut

Cada any, l’OMS aprofita la commemoració del Dia Mundial de la Salut per donar visibilitat a alguna temàtica d’especial interès per a la salut. Enguany vol incidir  en la cammpanya  “Construir un món més just i saludable”

who-4984801_1280

La pandèmia generada per la COVID-19 ha fet encara més palès com les desigualtats en salut, marcades per les condicions en les que les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen, influeixen a l’hora de portar una vida més o menys sana.

L’OMS assenyala que a tot el món, “alguns grups lluiten per arribar a fi de mes amb pocs ingressos diaris, tenen pitjors condicions d’habitatge i educació i menys oportunitats d’ocupació, experimenten una major desigualtat de gènere i tenen poc o cap accés a entorns segurs, aigua i aire nets, seguretat alimentària i serveis de salut. Tot això provoca sofriments innecessaris, malalties evitables i morts prematures. I perjudica a les societats i economies.”

Considera que aquest fet és injust i és evitable i demanen als líders  que garanteixin que totes les persones tinguin unes condicions de vida i de treball que afavoreixin la bona salut. Al mateix temps, instem els líders a monitorar les desigualtats en matèria de salut i a garantir que totes les persones puguin accedir a serveis de salut de qualitat quan i on els necessitin.”

Sobre la incidència de la  COVID-19 afirma que “ha colpejat durament a tots els països, però el seu impacte ha estat més acusat en les comunitats que ja eren vulnerables, que estan més exposades a la malaltia, que tenen menys probabilitats d’accedir a serveis de salut de qualitat i que tenen més probabilitats de patir conseqüències adverses com a resultat de les mesures aplicades per a contenir la pandèmia.”

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3