98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Comença la Campanya de vacunació contra la grip

Comença la Campanya de vacunació contra la grip

vacunaciogripLa campanya de vacunació antigripal 2013-2014 comença el 14 d’octubre als centres de vacunació catalans amb l’objectiu d’evitar les complicacions de la grip en les persones amb problemes crònics de salut, d’edat avançada o amb altres condicions que les fan especialment susceptibles als efectes de la malaltia, com els treballadors de la salut.

A Sant Andreu de la Barca la vacunació es realitzarà, de manera gratuïta, als propis Centres d’atenció primària: CAP Sant Andreu de la Barca situat a l’Avinguda Constitució, número 37, i al Centre d’atenció primària La Solana situat al carrer Sant Felip Neri, núm. 18.  Tothom qui vulgui vacunar-se pot demanar hora al taulell dels centres, trucant al telèfon del CAP de Sant Andreu 93 653 00 99 o al telèfon del CAP La Solana 93 6356651.

El Departament de Salut distribuirà 1.200.000 dosis de vacunes per tal d’immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris, i els quals han estat consensuats amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Les vacunes estaran disponibles als centres de vacunació a partir del dia 14 d’octubre i la durada prevista de la campanya serà de 2 mesos. Cal tenir en compte que normalment l’activitat gripal comença al final de desembre o al principi de gener.

Els grups de risc per vacunar són les persones amb alt risc de complicacions:

  • Persones que pateixen determinades malalties cròniques (pulmonars, cardiovasculars, diabetis, insuficiència renal, etc.).
  • Persones internades en institucions tancades (residències geriàtriques, centres de malalts crònics, malalts mentals, etc.).
  • Dones embarassades,
  • Persones amb obesitat mòrbida.
  • Totes les persones de més de 60 anys.

També s’ha de vacunar qui pot transmetre la grip a les persones d’alt risc, especialment els treballadors sanitaris i els d’institucions amb persones d’alt risc, com residències geriàtriques o centres de malalts crònics.

El personal dels serveis públics, essencial per a la població, s’ha de vacunar per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, personal que treballa en emergències sanitàries, personal d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament per resolució judicial, etc.

Reportatge de la Campanya de vacunació contra la grip.
Campanya vacunacio grip 2013 by Radio Sant Andreu.

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3