98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament i Aqualia destinen 10.000 euros per ajudar als ciutadans que no poden pagar el rebut de l’aigua

L’Ajuntament i Aqualia destinen 10.000 euros per ajudar als ciutadans que no poden pagar el rebut de l’aigua

El conveni signat per l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca  i el delegat de Barcelona i Girona d’Aqualia, Manel Gómez servirà per garantir l’accés al servei bàsic de l’aigua potable i el sanejament i evitar el tall del subministrament d’aigua potable a les persones que es troben en situació de pobresa.

 

L’any passat, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües a la ciutat, van signar un conveni per crear un Fons Social de Solidaritat per garantir l’accés al servei bàsic de l’aigua potable i el sanejament i evitar el tall del subministrament d’aigua potable a les persones que es troben en situació de pobresa.

Amb 5.000 euros de dotació, aportats per Aqualia a fons perdut, durant l’any 2015, es van beneficiar d’aquesta ajuda 66 famílies de Sant Andreu de la Barca.

Ara, Ajuntament i Aqualia han decidit doblar l’import destinat a aquesta finalitat social, de manera que l’empresa aportarà 10.000 euros per al 2016 i que s’atorgaran amb l’informe previ dels serveis socials municipals que valoren el compliment dels requisits establerts per a la gestió d’aquets ajut.

Les persones interessades poden sol·licitar l’estudi de la seva situació a l’oficina d’atenció a situacions de pobresa energètica de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, o a les oficines del Servei Municipal d’Aigües, on els informaran de tots els ajuts socials.

Quan l’informe tècnic dels Serveis Socials Municipals determini que un sol·licitant reuneix les condicions per a rebre  l’ajuda del Fons Social de Solidaritat, aquests ho comunicaran per escrit tant al sol·licitant com a Aqualia, que un cop validades, deixarà exempt de l’obligació de fer front al pagament les factures de consum d’aigua quecorresponguin.

 

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3