98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / 14 de juny Dia Mundial del Donant de Sang

14 de juny Dia Mundial del Donant de Sang

Campanya donació de sang octubre 01

Sant Andreu de la Barca se suma a la celebració il·luminant de vermell el Teatre Núria Espert, la Font de la Roda i la font  de la plaça de l’Ajuntament.

Campanya Donació de Sang 11 desembre - 01

El Dia Mundial del Donant de Sang, se celebra enguany sota el lema “Hem estat, som i serem imprescindibles”. La jornada vol ser  un homenatge a totes les persones i entitats que han fet possible que, malgrat la Covid-19, mai hagi faltat sang als hospitals catalans. L’any 2020, més de 44.606 persones han necessitat sang a Catalunya i, d’aquestes, 7.100 eren pacients amb Covid-19. D’entrada, la malaltia no està lligada a una necessitat de sang, però sí que en determinats casos, la transfusió és vital. El contagi per la Covid-19 pot desestabilitzar les malalties de base d’alguns pacients, com les anèmies, i generar complicacions en la seva salut. Un 15% de les transfusions van anar destinades a pacients amb aquestes característiques.

Hem parlat del dia del donant amb Marta Hernández, tècnica del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya.

 

Campanya donació de sang SAB - 01

 

Sant Andreu de la Barca acumula 357 donacions de sang aquest any. De gener a juny les campanyes de donació de sang han comptat amb molt bona participació. La darrera campanya celebrada al Teatre Núria Espert l’11 de juny ha comptat amb 48 donacions.

Zapatillas salomon Salomon xa pro 3d Salomon outlet Botas salomon Salomon xt wings 3